Зеленський розглядає нову систему боротьби з бідністю в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розглядає нову систему боротьби з бідністю в Україні

Зеленський розглядає нову систему боротьби з бідністю в Україні
Джерело:  online.ua

9 березня під час наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського запропонували нову систему боротьби з бідністю, яка полягає у збільшенні робочих місць та підвищенні зарплатні. В першу чергу, йдеться про впровадження понять "домогосподарство" та "собівартість утримання господарства". Команда глави держави розглядає модель повернення частини податків годувальнику. Окрім того, наголошується на збільшенні кількості робочих місць "шляхом лібералізації трудового законодавства та підвищення середньої заробітної плати". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Офіс президента.

"Україна має стати країною, де зручно та затишно всім. Старше покоління має бути забезпечене гідними пенсіями. Ми маємо допомагати малозабезпеченим і соціально, і мотивувати до офіційного працевлаштування", – підкреслив український лідер.

За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, у підході до пенсійного забезпечення необхідно, в першу чергу, змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію. Політикиня стверджує, що створила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду. Окрім того, вона вважає, що пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.

"Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину. Добре, якщо у людини нарешті з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат", – наголосила Марина Лазебна.

Чиновниця звернула увагу на те, що її команда продовжує активну співпрацю Міністерством цифрової трансформації над запровадженням електронних сервісів у соціальній сфері – 125 послуг можна буде отримати онлайн.

Зазначимо, що згідно з даними ЮНІСЕФ, понад 6 мільйонів осіб в нашій країні можуть опинитись за межею бідності через соціально-економічну кризу, яку спровокувала пандемія коронавірусу. Що цікаво, глава держави Володимир Зеленський розкритикував твердження ЮНІСЕФ щодо 6 мільйонів українців, що можуть опинитися за межею бідності.

"250 доларів - це маленька зарплата, але не бідність", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  8 лютого офіційно стало відомо, що Кабмін схвалив законопроєкт  "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України про позначення поняття трудових відносин і ознак їх наявності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?