Кабмін планує послабити карантинні обмеження в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін планує послабити карантинні обмеження в Україні

Кабмін планує послабити карантинні обмеження в Україні
Джерело:  online.ua

Кабмін прийняв рішення про зміну правил дії карантинних обмежень у "померанчових" та "зелених" зонах за рівнем захворюванності на COVID-19.

Джерело: "Урядовий портал"

Як зміняться правила карантину в Україні

Повідомляється, що очільник уряду Денис Шмигаль доручив представникам МОЗ провести аналіз діючих карантинних обмежень, враховуючі рекомендації, отримані від ЄС.

Низка європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тож маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період, - підкреслив Шмигаль.

У МОЗ повідомили, що наразі вперше за останній місяць кількість нових випадків захворювання на COVID-19 протягом тижня склала менше 200 тис людей.

Зокрема, за минулий тиждень кількість нових випадків захворювання склала 191 тис, що на 19% нижче, а ніж протягом позаминулого тижня.

Вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими коронавірусною хворобою постійно зменшується. За минулий тиждень до лікарень було госпіталізовано 20 тис 402 пацієнти, що на 4 тисячі менше ніж попереднього тижня, - підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко.

За словами очільника МОЗ, кількість осіб, яких госпіталізують із COVID-19, знижується у 21 з 25 регіонів України. У решті 4 регіонів - Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська області - ситуація залишається контрольованою.

Між тим, регіонами за найгіршими показниками вакцинації від COVID-19 опинились Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Волинська та Рівненська області.

Наслідки в результаті інфікування COVID-19 

Фахівці з МОЗ повідомили, що коронавірусна інфекція може спричиняти психологічні та неврологічні ускладнення.

Ці ускладнення можуть проявлятись у вигляді болю у м'язах, втоми, головного болю, запаморочення, проблем зі сном, тривоги, депресії, труднощів під час ходьби, сплутаності свідомості, нервового збудження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?