Кабмін почав оскарження скасування нового правопису
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін почав оскарження скасування нового правопису

Кабмін почав оскарження скасування нового правопису
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу в Шостий апеляційний адміністративний суд, щоб оскаржити і визнати незаконним рішення ОАСК, який скасував новий правопис, затверджений Кабміном. У відомстві рішуче налаштовані домогтися скасування рішення суду у справі про правопис. У Мін'юсті пояснили, що поки буде йти судовий розгляд новий український правопис буде дійсним в Україні і школярі будуть саме відповідно до його норм здавати тести на зовнішньому незалежному оцінюванні в 2021 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

"Представляючи інтереси уряду, ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК і почали процедуру його оскарження в апеляційній інстанції. На підставі норм Закону "Про Кабінет Міністрів України", уряд наділен повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови в усіх областях, а також повноваженнями щодо спрямування і координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у зазначеній сфері. Тому, при прийнятті постанови про правопис, Кабмін мав повноваження щодо схвалення нової редакції цього закону ", - повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

Нагадаємо, 28 січня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов і скасував постанову про питання українського правопису, яким було схвалено нову редакцію правопису. Відомо, що позов в 2019 році подала мама учениці 7 класу, яка діяла в інтересах своєї дочки. Жінка просила суд визнати протиправною і недійсною постанову Кабінету міністрів про правопис. Як виявилося, позивачка в цій справі не навела жодних доказів того, що постанова уряду про новий правопис порушує права, свободи та інтереси і людей, але не дивлячись на це їй вдалося добитися рішення ОАСК в свою користь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мовний омбудсмен прокоментував скасування нового українського правопису.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?