Кабмін поділився з українцями невтішними новинами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін поділився з українцями невтішними новинами

Кабмін поділився з українцями невтішними новинами
Джерело:  online.ua

Міністерство економіки в "Огляді економічної активності 2019" повідомило, що зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2019-му році сповільнилося з 3,4% в 2018 році до 3,3%, в той же час змінилися драйвери цього зростання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Істотно сповільнилося зростання Зведеного індекса виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (ЗІВ) - до 1,6% в цілому за 2019-й рік, а в останні місяці року навіть спостерігалося його падіння. Зате високий внутрішній попит генерував високі показники в будівництві, торгівлі та ряді галузей сфері послуг", - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначають, що сповільнення ЗІВ з 3,6% в 2018 році, відбувалося, перш за все, через складну ситуацію в промисловості, де випуск знизився на 1,8% після трирічного зростання (в 2018 рік - на 1,6%). Окрім того, незважаючи на черговий рекорд врожаю зернових, істотно сповільнилося сільське господарство - до 1,1% з 8% роком раніше.

В Кабміні наголосили, що оцінка ВВП здійснена з урахуванням оперативної інформації Держкомстату щодо показників обороту оптової та роздрібної торгівлі, а також обсягів вантажо- і пасажирообороту.

"У 2020 році продовжиться реформування у всіх сферах економіки, модернізація промислового комплексу, активне оновлення інфраструктурних об'єктів, проте дія чинників, які впливали на розвиток економіки в 2019 році, на тлі вже сформованих в попередніх періодах структурних дисбалансів і накопичених проблем буде дещо стримувати зростання економіки в цілому", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво Нацбанку нарешті пояснило,  чому почав падати курс гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?