Кабмін пообіцяв допомогти українцям з боргами за комунальні послуги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін пообіцяв допомогти українцям з боргами за комунальні послуги

Кабмін пообіцяв допомогти українцям з боргами за комунальні послуги
Джерело:  online.ua

У вівторок, 9 березня, глава Кабміну Денис Шмигаль провів нараду щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги. Прем'єр-міністр обговорив з міністеркою соціальної політики Мариною Лазебною, і. о. міністра енергетики Юрієм Вітренко, представниками Міністерства фінансів та Міністерства розвитку громад і територій, керівництвом НАК "Нафтогаз" і народними депутатами проблему з боргами українців за комунальні послуги і доручив підготувати рішення, як допомогти людям погасити наявну заборгованість. Також Шмигаль доручив профільним Міністрества розширити коло одержувачів субсидій, щоб запобігти зростанню боргів за послуги ЖКГ в майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Необхідно розробити комплексне рішення, яке дозволить погасити вже наявну заборгованість. У той же час держава надалі буде підтримувати тих громадян, хто не може платити за комунальні послуги", - заявив Шмигаль.

Як відомо, нещодавно спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову, яка передбачає миттєві заходи для подолання кризи з тарифами в Україні. Документ спрямований на соціальний захист населення через підвищення цін на комунальні послуги. Йдеться про збільшення витрат на пільги і житлові субсидії українцям, які підуть на сплачення комуналки і придбання енергоносіїв. До цього уряд схвалив виділення 1,4 мільярда гривень на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року. Причина - скасування окремих понижених тарифів деяким категоріям споживачів.

Як відомо, в даний час субсидії в Україні отримують близько 5 млн домогосподарств. Але зараз Мінфін проводить перевірку субсідіантів, оскільки серед одержувачів виплат виявили вже понад 20 тисяч померлих українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні визначилися з новими тарифами на газ для населення. НКРЕКП зобов'язав постачальників підготувати річні тарифи, щоб українці були захищені від сезонних коливань цін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?