Кабмін попередив про меморандум щодо тарифів на тепло й гарячу воду
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін попередив про меморандум щодо тарифів на тепло й гарячу воду

Кабмін попередив про меморандум щодо тарифів на тепло й гарячу воду
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів анонсували масштабну реформу, яка стосуватиметься ринків електроенергії, газу, комунальних послуг. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив про розробку спеціального меморандуму про тарифи на тепло та гарячу воду по Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За оприлюдненими деталями, розробкою документу займається команда з різних державних установ.

“Над його розробленням працює уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради, народними депутатами, Офісом Президента, Асоціацією міст України. За словами Дениса Шмигаля, підписання меморандуму має відбутися вже найближчим часом”, - пояснили в урядовій пресслужбі.

Також прем’єр нагадав на формування ринкової ціни на газ на світовому рівні з подальшим розрахуванням на українській біржі.

“Наприклад, улітку після запровадження ринку газу ціни коливалися менше 3 тисяч гривень за тисячу кубометрів. А протягом вересня-жовтня можна було укласти річний договір із НАК “Нафтогаз” за ціною 4,70 грн за кубометр. Декілька десятків тисяч людей скористалися цією можливістю і сплачуватимуть цю ціну протягом року”, - наголосив Шмигаль.

Він додав, український ринок знаходиться у процесі формування. Місячний продукт не вважається справедливим для деяких верств населення. З цієї мети уряд зважився на встановлення верхньої можливої ціни у 6,99 за кубометр палива.

“Це обмеження діятиме з 1 лютого і доти, поки це буде потрібно в цьому опалювальному сезоні. Ціна газу коштуватиме не дорожче 6,99 грн за кубічний метр з ПДВ. Якщо компанії не можуть торгувати за такою ціною, то обов’язок постачати газ за такою ціною переходить до постачальника останньої надії, яким є НАК “Нафтогаз”, що готовий постачати людям блакитне паливо за цією ціною”, - резюмував прем’єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков закликав уряд врегулювати та цю ситуацію. Він вважає, що Кабмін повинен винести постанови, а парламентарії внести зміни до держбюджету на 2021 рік, щоб компенсувати українцям втрати в січні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?