Кабмін попередив Зеленського про загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін попередив Зеленського про загрозу

Кабмін попередив Зеленського про загрозу
Джерело:  online.ua

Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується на початок травня і тільки по його проходженню Кабмін почне впроваджувати антикризові заходи на підтримку економіки. З таким попередженням до українського президента Володимира Зеленського звернувся глава Кабміну Денис Шмигаль на нараді 20 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президента України.

В ході наради члени уряду детально обговорили з Зеленським виплати лікарям та медичному персоналу, які зараз задіяні у боротьбі з коронавірусом. У Кабміні запевнили президента, що медики отримають додаткові виплати вже в кінці квітня разом з основними зарплатами.

Розглянули на нараді і скандальний момент, який виник 20 квітня зі статистикою хворих на коронавірус в Україні. В уряді виправдалися за ситуацію, а причиною затримки отримання даних з семи областей назвали технічні помилки через перезавантаження обладнання. При цьому зниження добового приросту хворих на коронавірус українців зв'язали з тим, що на Великдень багато українців з підозрілими симптомами вирішили не звертатися до лікарів. Міністри запевнили президента, що всі актуальні дані по числу хворих на коронавірус українців обов'язково будуть включені в загальну статистику.

Важливо відзначити, що Міністерство охорони здоров'я очікує піку захворюваності на коронавірус в Україні через 5-10 днів після Великодня. У відомстві вважають, що через недотримання карантину українцями, які вирушили в храми, буде масштабний спалах. Правоохоронці в свою чергу повідомляють, що мінімум 130 тисяч українців порушили обмеження і пішли в храми на Великдень, що набагато менше ніж в минулому році, але в сьогоднішній ситуації загрожує великою проблемою.

Також в МОЗ підкреслили, що лікування коронавіруса в Україні коштує від 300 до 10 тисяч гривень в день. Вартість залежить від стану пацієнта, від тяжкості перебігу захворювання, від тактики, яку вибирає лікар. Ці витрати покриваються з держбюджету.

Нагадаємо, станом на ранок 20 квітня число хворих на коронавірус в Україні досягло 5710 осіб. За останню добу зафіксовано 261 нових випадків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кабміну пообіцяв українцям, що країна вже скоро повернеться до нормального життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?