Кабмін потішив українців чудовою новиною - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін потішив українців чудовою новиною - перші подробиці

Кабмін потішив українців чудовою новиною - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив українцям чудову новину - за його словами, українська економіка вже почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією коронавіруса. Він навів статистику стрімкого падіння ВВП в провідних країнах Європи, в якій зазначив, що економіка України м'якше відчула наслідки масштабної економічної рецесії. Про це йдеться в звіті Шмигаль, в якому він підвів економічні підсумки країни за минулий тиждень, повідомляє ONLINE.UA.

"У третьому кварталі економіка України почала відновлюватися. На це, крім відновлення споживання, позитивно вплинув збір врожаю, який фактично перенесли з другого кварталу на третій через погодні умови. Також, згідно з прогнозами Мінекономіки, в наступні 3 роки ВВП буде рости в середньому більш ніж на 4% щорічно", - запевнив Шмигаль.

Український прем'єр-міністр зазначив, що в результаті коронакризи всі світові економіки показали стрімке рівень падіння ВВП у другому кварталі.

"Фактично всі світові економіки показали стрімке рівень падіння ВВП у другому кварталі: Іспанія - 22,1%, Велика Британія - 21,7%, Франція -19%, Німеччина -11,7%, Україна - 11,4%, США -9 , 5%, Польща -7,9% ", - показав в цифрах економічну ситуацію в світі Шмигаль.

При цьому за оцінками аналітиків, Україна зараз перебуває у найглибшій економічній кризі з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі, які привели до падіння в другому кварталі 2015 року на 14,5% в річному численні. У другому півріччі 2020 року через через карантинних обмежень, введених через пандемію коронавіруса, вони прогнозують, що станеться рекордне зниження економіки на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому найближчим часом нормалізація ситуації і відновлення економіки неможливі. За прогнозом експертів, все може змінитися тільки в наступному році.

Важливо нагадати, що в держбюджеті України передбачено падіння ВВП в 4,9%. Разом з тим МВФ в червні погіршив прогноз падіння економіки країни з прогнозованих раніше 7,7% до 8,2%. Втім, Єврокомісія значно погіршила прогноз падіння економіки і для країн єврозони. Найбільше постраждають Франція, Італія і Іспанія. Там очікується зниження ВВП в цьому році більш ніж на 10%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пандемія коронавіруса сильніше вдарить по економіці України, ніж по інших країнах. Експерти відзначають, що український економічна криза буде глибше, ніж світова  - в нашій країні падіння очікується не нижче 6%, в той час як в світі буде економічний спад до 4,9%, про що попередили в МВФ. При цьому ще в квітні 2020 року з прогнозом падіння економіки України не мало перевищити 4,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?