Кабмін повідомив українцям надзвичайні новини про боротьбу з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін повідомив українцям надзвичайні новини про боротьбу з коронавірусом

Кабмін повідомив українцям надзвичайні новини про боротьбу з коронавірусом
Джерело:  online.ua

В українському уряді підтримали важливу ініціативу з боротьби проти коронавірусу COVID-19 на тлі епідемічної ситуації, що погіршується. Кабінет міністрів оголосив про придбання 6 мільйонів експрес-тестів на інфекцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За його словами, йдеться про виділення близько мільярда гривень на ці тести, відповідне рішення підтримав комітет Верховної Ради з питань бюджету.

"Тести отримають переважно сімейні лікарі та мобільні бригади швидкої допомоги. Так у нас з’явиться ефективний та швидкий інструмент додаткового тестування", - пояснив Шмигаль.

Також в уряді узгодили інші додаткові витрати, необхідні для системи охорони здоров'я у період пандемії.

"Ще 900 млн грн піде на додаткове забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей. Додаткові кошти також будуть направлені в регіони для підготовки організації мобільних госпіталів. Будемо сподіватися, що до цього справа не дійде, але мусимо бути готові та передбачити всі варіанти", - зауважив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 18 листопада по всій Україні зареєстрували 570 153 діагнози COVID-19, безпосередньо за попередню добу нових випадків 12 496.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Кабміну Олег Немчінов вирішив пояснити одне з найбільших суперечливих рішень українського уряду — йдеться про те, що гроші з COVID-фонду витрачали на будівництво доріг. За словами чиновника, COVID-фонд, в першу чергу, призначений для подолання наслідків пандемії коронавірусу, зокрема, економічних. Окрім того, він звернув увагу на те, що спочатку фонд мав отримати іншу назву: його хотіли назвати "резервним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?