В Кабміні нарешті зізналися, чому витрачали гроші з COVID-фонду на дороги
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні нарешті зізналися, чому витрачали гроші з COVID-фонду на дороги

В Кабміні нарешті зізналися, чому витрачали гроші з COVID-фонду на дороги
Джерело:  daily.rbc.ua

Міністр Кабміну Олег Немчінов вирішив пояснити одне з найбільших суперечливих рішень українського уряду — йдеться про те, що гроші з COVID-фонду витрачали на будівництво доріг. За словами чиновника, COVID-фонд, в першу чергу, призначений для подолання наслідків пандемії коронавірусу, зокрема, економічних. Окрім того, він звернув увагу на те, що спочатку фонд мав отримати іншу назву: його хотіли назвати "резервним", проте цей варіант зразу ж відкинули, оскільки в законодавстві є чітке визначення, що таке резервний фонд. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Проблема в комунікації… Насправді там (у COVID-фонді – ред) прописано чітко, що він призначений для подолання наслідків пандемії", – наголосив Олег Немчінов.

Як стверджує міністр Кабміну, влада прекрасно усвідомлювала, що через локдаун буде безробіття. За його словами, чинником, який може запустити економіку, визначили будівництво доріг. Окрім того, він нагадав, що кошти знімали з міністерств, а не з медицини. Політик також звернув увагу на те, що наразі проводиться повний аудит COVID-фонду. Що стосується закупівлі ШВЛ за гроші з фонду, Немчінов почав стверджувати, що в Україні немає проблем з апаратами штучної вентиляції легень. Їх виробляють та закуповують. Проте, що важливо розуміти, є проблеми з киснем, зокрема, його транспортуванням. Кисень виробляють, але є обмежена кількість балонів, які треба виготовляти з особливими заходами безпеки.

Варто нагадати про те, що COVID-фонд створили у квітні за ініціативою глави держави Володимира Зеленського. Обсяг фонду склав 66 мільярдів гривень: ці кошти розподілили за різними напрямками. Як відомо, ці виплати спрямували на доплати медикам, ремонт доріг, закупівлю обладнання для лікарень тощо. У зв'язку з тим, що частина грошей з фонду пішла на дороги, українського лідера та його команду неодноразово критикували політичні опоненти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда глави держави Володимира Зеленського спільно з українським урядом вже погодила відставку очільника Міністерства охорони здоров’я Максима Степанова. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?