Кабмін повідомив відмінну новину українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін повідомив відмінну новину українцям

Кабмін повідомив відмінну новину українцям
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса потужно вдарила по економіці України. Міжнародні експерти прогнозували, що українська економіка за рік скоротиться на 6,5% в порівнянні з ростом на 3,2% в 2019 році. При цьому український уряд очікував падіння в 2020 році не більше ніж, на 4,8%. І ось вже зараз економіка України почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією, незважаючи на те, що адаптивний карантин в країні триває. Динаміка зростання покращилася у всіх економічних галузях, що призвело до уповільнення падіння ВВП до 5,8%. Про це говориться в огляді економічної активності в Україні з січня по серпень 2020 року, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

"У серпні 2020 року на тлі продовження адаптації до діяльності в умовах м'якого карантину майже всі види економічної діяльності продемонстрували уповільнення темпів падіння, а деякі - навіть зростання (зокрема, роздрібний сегмент ринку і будівництво). Як результат, за підсумками 8 місяців 2020 року уповільнення зведеного індексу виробництва товарів і послуг скоротилася до 6,5% (7,3% за 7месяцев 2020 року). Відповідно зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 5,8% ", - говориться в звіті.

У документі зазначено, що поліпшили свою динаміку окремі види промислової діяльності, зокрема, виробництво споживчих товарів тривалого користування, будівництво доріг в рамках програми "Велике будівництво", сфера транспорту, чому сприяло часткове відновлення пасажирських перевезень авіа та залізничних видами транспорту, а також попит на вантажні залізничні перевезення зерна, залізних руд і будівельних матеріалів для ремонту доріг. Активно на даний момент також розвиваються роздрібний сегмент ринку в умовах реалізації відкладеного споживчого попиту, його переорієнтації на внутрішній ринок і зростання заробітної плати, а також сільське господарство.

Важливо нагадати, що в держбюджеті України передбачено падіння ВВП в 4,9%. Разом з тим МВФ в червні погіршив прогноз падіння економіки країни з прогнозованих раніше 7,7% до 8,2%. Втім, Єврокомісія значно погіршила прогноз падіння економіки і для країн єврозони. Найбільше постраждають Франція, Італія і Іспанія. Там очікується зниження ВВП в цьому році більш ніж на 10%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Шмигаль повідомив про перевиконання плану держбюджету України у вересні завдяки відновленню української економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?