Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу

Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Кабмін прийняв ще одне гучне рішення щодо жителів Донбасу. Уряд прийняв постанову, якою розпорядився виділити ще 4 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримають 90 внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Крім коштів держбюджету, ще 1,7 млн грн виділять на дану програму місцеві бюджети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно з постановою Камбина, кошти на житло отримають ВПО в наступних населених пунктах:

  • в Луганській області: військово-цивільна адміністрація міста Золоте і села Катеринівка;

  • в Харківській області: Олексіївська сільська рада;

  • в Донецькій області: Шаховська сільрада, Сіверська міська рада, Лиманська міська рада, Іллінівська сільрада;

  • в Харківській області: Близнюківська селищна рада;

  • в Херсонській області: Скадовська міська рада;

  • в Житомирській області: Овруцька міська рада;

  • в Полтавській області: Оржицька сільрада;

  • в Чернігівській області: Городнянська міська рада.

Відзначається, що за виділені кошти планується придбати 23 квартири і 8 будинків для тимчасового проживання 90 переселенців.

У МінТОТ також нагадали, що всього Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за цільовою бюджетною програмою планується виділити 20 млн грн на житло переселенцям. Передбачається, що в 2020 році за рахунок коштів субвенції буде придбано 84 об'єкти нерухомості, що дозволить забезпечити 260 ВПО тимчасовим житлом.

Важливо відзначити, що 8 липня Кабмін прийняв постанову, якою розпорядився виділити 250 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримали 219 переселенців, які брали участь в АТО і ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський почав виконувати перші обіцянки перед жителями Донбасу, які були змушені покинути свої будинки в ОРДЛО через тиск незаконних збройних формувань і російської агресії. Влітку цього року 10 сімей внутрішньо переміщених осіб з Золотого Луганській області отримали нове житло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?