Кабмін призначив компенсації за підвищення тарифів на електроенергію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін призначив компенсації за підвищення тарифів на електроенергію

Кабмін призначив компенсації за підвищення тарифів на електроенергію
Джерело:  online.ua

Після підвищення тарифів на електроенергію і скасування пільг Кабінет міністрів призначив компенсації тим, у кого в будинках встановлено електроопалення. 27 січня на засіданні уряду вирішили виділити 1,4 млрд гривень на виплати. Їх зможуть отримати ті українці, чиє житло обладнано електрообігрівачами та які на 31 грудня 2020 року мали право на пільги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Важливо, що це буде стосуватися не тільки українців, які мають електроопалення, а й багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Підкреслюю, що людям не треба буде кудись ходити і носити довідки. Такі компенсації буде автоматизованим ", - уточнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Кабміну підкреслив, що компенсації для українців, у яких встановлено електроопалення - один з 8 кроків урядової стратегії з подолання тарифної кризи та створення справедливих правил на ринку газу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував пільговий тариф 90 копійок на першій 100 кВт-год для побутових споживачів з 1 січня 2021 року. Для побутових споживачів був введений єдиний тариф на електроенергію в розмірі 1,68 грн за кВт-год. Також з 1 січня 2021 року в Україні подорожчали газ для населення і холодна вода, що викликало масові протести в країні. У ситуацію втрутився уряд і врегулювало ціни на газ. Для всіх тепер буде діяти ціна не вище 6,99 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нафтогаз значно знизив тарифи на газ для населення. У лютому один кубічний метр блакитного палива буде коштувати 6,86 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?