Нафтогаз значно знизив тарифи на газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз значно знизив тарифи на газ для населення

Нафтогаз значно знизив тарифи на газ для населення
Джерело:  online.ua

В Україні почали знижувати тарифи на газ для населення за постановою Кабміну, в якому зазначено, що нова ціна на газ буде єдиною для всіх - 6,99 грн за кубічний метр. У компанії "Нафтогаз" встановили ще нижче тариф на лютий - один кубічний метр блакитного палива буде коштувати 6,86 грн. Для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний" в минулому році, вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на повідомлення компанії в Facebook.

"У лютому в рамках тарифного плану "Місячний" ціна блакитного палива - 6,86 грн / куб.м з ПДВ. Вона нижче рекомендованої урядом ціни за рахунок мінімальної власної націнки", - повідомили в "Нафтогазі".

У компанії нагадали, що гранична ціна на газ з 1 лютого по 31 березня регулюється постановою Кабінету міністрів. Також наголошується, що Нафтогаз готовий постачати газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за регульованою ціною. Ціна газу для таких клієнтів - 6,99 грн / куб.м з ПДВ, без вартості розподілу.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року в Україні подорожчали газ для населення, холодна вода і електроенергія. Тарифи постачальники природного газу встановили від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр. Показник максимальної ціни збільшився на 20,5%. НАК "Нафтогаз" для побутових споживачів підвищив тарифи до 7,22 грн за кубометр. Подорожчання холодної води заплановано в середньому на 10-15%. Підвищення тарифів на електроенергію буде відбуватися поетапно. Але вже з січня за світло доведеться платити в середньому на 30% більше.

Після подорожчання комунальних послуг в містах України почалися масові протести, тому Кабмін за дорученням президента ввів державне регулювання цін на газ на період карантину або до кінця опалювального сезону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Раді анонсували компенсації українцям за втрати на комуналку в січні. Парламент звернувся до уряду і закликав знайти спосіб компенсувати людям переплату за завищеними тарифами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?