Кабмін прокоментував негативну реакцію МВФ на врегулювання тарифної кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін прокоментував негативну реакцію МВФ на врегулювання тарифної кризи

Кабмін прокоментував негативну реакцію МВФ на врегулювання тарифної кризи
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко звернув увагу українських громадян на те, що керівництво Міжнародного валютного фонду вкрай стурбоване через ситуацію з регулюванням цін на газ в Україні. Чиновник також попередив, що ця ситуація в майбутньому вплине на отримання нового траншу. За словами глава Мінфіну, Фонд вже встиг обговорити тарифну кризу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Наразі сторони активно напрацьовують умов, які зможуть захистити українців повторення подібної ситуації в майбутньому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Були порушені певні умови, коли ціна була зафіксована. Зараз обговорюється з МВФ формат, як не допустити цього в майбутньому і з іншого боку захистити громадян, які можуть через монопольні змови втрачати свої доходи", – підкреслив глава Мінфіну.

Сергій Марченко заспокоїв українців, зазначивши, що Міжнародний валютний фонд не був розлючений через це, керівництво Фонду адекватно відреагувало на ситуацію з тарифами.

"Ми дійсно виконали зобов'язання влітку, ввели ринок природного газу. Але в процесі запровадження виявилась, що він недосконалий. Є певна монополія, змова учасників ринку, яка не дозволяє людям вибрати найкращу з умов. Фактично, цей ринок потребує певних регуляції", – додав представник Кабінету міністрів.

За словами Сергія Марченка, однією з умов для отримання наступного траншу стане врегулювання питання ринку природного газу в нашій країні.

Варто також нагадати, що нещодавно глава Національного банку Кирило Шевченко поділився з українськими громадянами важливою новиною — він повідомив, що офіційний Київ в поточному році може отримати аж три транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 2,2 мільярда доларів.

"Ми очікуємо три транші, по 0,5 мільярда SDR кожен, на загальну суму близько 2,2 мільярда доларів цього року, а решту грошей у 2022 році", — підкреслив глава НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нацбанк веде перемовини з МВФ щодо створення спеціалізованого суду для врегулювання суперечок щодо непрацюючих позик банків (NPL).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?