Кабмін проведе позачергове засідання на тлі трагічної пожежі в Харкові
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін проведе позачергове засідання на тлі трагічної пожежі в Харкові

Кабмін проведе позачергове засідання на тлі трагічної пожежі в Харкові
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів планують зібратися на позачергове засідання через резонансну трагедію в будинку для літніх людей у Харкові. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про це одразу після розголосу деталей щодо трагічного інциденту у четвер, 21 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика через офіційне представництво у Telegram.

За його словами, предметом обговорення стане розслідування причин за спеціальною процедурою.

“Через страшну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові скликаємо позачергове засідання Уряду. На доручення Президента України буде створено Державну комісію на чолі з Міністром розвитку громад та територій, яка займеться з’ясуванням причин трагедії. На місці працюють рятувальники. Наразі відомо про 15 загиблих. Мої щирі співчуття рідним та близьким”, - оголосив Шмигаль.

Нагадаємо, інцидент зареєстрували близько 15:00 у згаданий день. Полум’я охопило другий поверх будівлі.
Пожежникам вдалося взяти ситуацію під контроль трохи більше через годину, площа загоряння на той момент становила близько 100 квадратних метрів.

В цілому, за даними Державної служби надзвичайних ситуацій, виявили на місці події тіла 15 осіб. Ще 9 постраждалих спрямували до лікарні.

На трагедію вже відреагував президент Володимир Зеленський, який підтвердив, що загалом у будівлі знаходилися 33 особи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський невідкладно звернувся до голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова із дорученням про оперативну реакцію. Посадовцю необхідно взяти під особистий контроль кримінальну справу та відповідні перевірки, які повинні виявити причини пожежі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?