Масштабна пожежа у Харкові — Зеленський миттєво відреагував
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабна пожежа у Харкові — Зеленський миттєво відреагував

Масштабна пожежа у Харкові — Зеленський миттєво відреагував
Джерело:  online.ua

21 січня о 15:03 у Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, спалахнула пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу вдалося локалізувати на площі 100 м.кв. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб працівники ДСНС змогли врятувати — їх госпіталізовано до лікарень. Згідно з останніми даними, до гасіння пожежі залучили 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

На цю трагічну новину миттєво відреагував глава держави Володимир Зеленський.

"Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше. Знаю, що рятувальники з перших хвилин перебувають на місці та гасять пожежу", — наголосив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

"Міністру внутрішніх справ доручаю відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен. 
 Закликаю місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття", — підкреслив український президент.

Раніше ONLINE.UA публікував  відео з місця вибуху на газопроводі під Лубнами. На кадрах видно, що в результаті аварії виникла масштабна пожежа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?