Кабмін провів раптові звільнення серед топ-чиновників: посаду втратив Нефьодов
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін провів раптові звільнення серед топ-чиновників: посаду втратив Нефьодов

Кабмін провів раптові звільнення серед топ-чиновників: посаду втратив Нефьодов
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 24 квітня, Кабінет міністрів відправив у відставку керівництво Державної митної служби та очільництво Державної податкової служби України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За офіційними даними, Кабмін ухвалив рішення відповідно до статті 871 закону "Про державну службу". Посади втратили:

  • очільник митниці Максим Нефьодов;

  • заступник голови митниці Роберт Зелді;

  • заступник голови митниці Сергій Петухов;

  • заступник голови митниці Денис Шендрик;

  • очільник податкової Сергій Верланов;

  • заступник голови податкової Дмитро Венцковський.

"Коментуючи ці рішення, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив, що уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у ці відомства", - додала пресслужба.

Нагадаємо, Нефьодов отримав роботу в уряді ще за каденції президента Петра Порошенка. У лютому 2015 року він став заступником міністра економічного розвитку Альвараса Абромавічуса.

На цій посаді Нефьодов працював у напрямку публічних державних закупівель та став одним з авторів відповідної системи - ProZorro.

Напередодні перемоги Володимира Зеленського політик брав участі у конкурсі на посаду очільника митниці. Він переміг та гучно обіцяв перезавантажити відомство, створити принципово нову та очищену структуру.

Верланов потрапив в уряд 2018 року, ставши заступником міністра фінансів під керівництвом прем'єра Володимира Гройсмана. У травні 2019 року він отримав посаду керівника податкової служби за підсумками конкурсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у березні президент Зеленський під час виступу у Верховній Раді жорстко розкритикував роботу митниці під керівництвом Нефьодова. Він звернув увагу, що структура провалила виконання своєї частки бюджету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?