Кабмін прямо закликав ВООЗ якомога скоріше надати вакцину проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін прямо закликав ВООЗ якомога скоріше надати вакцину проти коронавірусу

Кабмін прямо закликав ВООЗ якомога скоріше надати вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

В українському уряді закликали керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я до прискорення постачання вакцини проти коронавірусу COVID-19. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з директором Європейського регіонального бюро структури Гансом Клюге у середу, 16 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За оприлюдненими даними, сторони обговорювали протидію коронавірусу COVID-19.

"Україна є учасником ініціативи Глобального фонду COVAX, завдяки чому ми очікуємо отримати необхідну кількість вакцин у першому кварталі наступного року. Водночас ми були б вдячні за допомогу в отриманні певної кількості вакцин якнайшвидше", - нагадав Шмигаль.

Також він зауважив, українська сторона підтримує роботу організації в напрямку боротьби проти епідемічної глобальної кризи.

"Україна повністю підтримує ВООЗ у її зусиллях забезпечити належне тестування та схвалення вакцин, а також виступає за рівномірний розподіл вакцин у дусі глобальної солідарності. Переконаний, що Угода про співпрацю між Україною та ВООЗ закладає міцну основу та містить чітку дорожню карту для нашого розширеного співробітництва", - резюмував прем'єр.

Він додав, Україна спроможна виробляти вакцину на своїх фармакологічних об'єктах, якщо вона відповідатиме стандартам розробника.

Своєю чергою Клюге наголосив, що надзвичайно важливо для ВООЗ координувати боротьбу з COVID-19 з усіма державами, зокрема й Україною. Саме тому його візит дуже важливий для спільноти.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Міністерства охорони здоров’я офіційно повідомило, що планує у лютому 2021 року розпочати вакцинування від коронавірусної хвороби. Очільник відомства Максим Степанов звернув увагу на те, що перші щеплення, цілком можливо, будуть проводити препаратами, які офіційний Київ закупить безпосередньо у виробників. Українська влада нібито робить все можливе, щоб вакцини прийшли в країну якомога раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?