Кабмін скасував карантин вихідного дня по всій Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін скасував карантин вихідного дня по всій Україні

Кабмін скасував карантин вихідного дня по всій Україні
Джерело:  online.ua

Режим так званого карантину вихідного дня остаточно скасували по всій Україні. Рішення ухвалили на рівні Кабінету міністрів на засіданні у середу, 2 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні оголошення.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, карантин на вікендах мав позитивний вплив на епідемічну ситуацію, однак продовжувати його не стали.

"Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект. На кінець карантину вихідного дня 30 листопада, за попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювань менше, аніж прогнозовано", - пояснив політик.

Водночас відбулася нібито стабілізація положення у лікарнях, що й дозволяє не продовжувати карантин вихідного дня, який фактично був чинним до 30 листопада. Він торкнувся кількох вікендів упродовж згаданого місяця.

Рішення Кабміну означає, що в будні та вихідні по всій Україні функціонує помаранчева зона карантинних обмежень. Вона передбачає заборону на роботу гастрономічних та розважальних закладів після 23:00.

Також Шмигаль нагадав, що уряд розроблює рішення щодо локдауну на майбутні свята, однак про введення жорстких обмежень попередять принаймні за один тиждень.

Станом на ранок 2 грудня в Україні встановили вже 758 264 діагнози коронавірусу, за попередню добу нових 13 141. Локдан, який обговорюють в Кабміні, схожий на весняний сценарій, однак без зупинки громадського транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 грудня Велика Британія схвалила вакцину Pfizer і вже через кілька днів починає масову вакцинацію. Таким чином, Велика Британія стала першою країною у світі, яка вирішила використовувати препарат від компаній Pfizer і BioNTech.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?