Кабмін спростив умови доступної іпотеки під 7%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін спростив умови доступної іпотеки під 7%

Кабмін спростив умови доступної іпотеки під 7%
Джерело:  online.ua

15 лютого 2021 року Кабмін затвердив зміни програми Доступна іпотека під 7%. Нові спрощені умови дозволяють всім українцям стати потенційними позичальниками і отримати доступний кредит на житло. Як скористатися державною підтримкою в сфері іпотечного кредитування, хто може отримати кредит за програмою Доступна іпотека, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

"Рішенням уряду істотно спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, Доступна іпотека під 7% стає ще доступніше, і скористатися державною підтримкою в сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено ряд технічних правок, запропонованих банківською спільнотою . Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого й ефективного запуску доступної іпотеки ", - розповів заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Спрощені умови доступної іпотеки передбачають:

  • участь у програмі тепер можуть прийняти будь-які громадяни, які не мають у власності або власності родини об'єктів житлової нерухомості та/або діючих договорів по фінансуванню (інвестуванню) будівництва житлової нерухомості і/або майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв . метрів на самотнього громадянина або сім'ю з двох осіб і 20 кв. метрів - на кожного наступного члена сім'ї;

  • скасування вимоги неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім'ї або проживання в гуртожитку жителями аварійних і старих будинків;

  • збільшення максимально допустимого розміру середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника і членів його сім'ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні України, де розташований предмет іпотеки;

  • для участі в програмі "Доступна іпотека" під 7% тепер необов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком або працівником бюджетної сфери.

У Міністерстві фінансів розраховують, що спрощення умов доступної іпотеки не тільки допоможе здешевити кредити на житло для українців, а й стане потужним імпульсом для банків, які, відчувши державну підтримку, створять нові власні продукти іпотечного кредитування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 січня було прийнято постанову про запуск програми Доступна іпотека під 7%. Нова програма кредитування доступна тим, хто хоче купити квартиру і побудувати власний будинок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?