В Україні запускають доступну іпотеку під 7%
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні запускають доступну іпотеку під 7%

В Україні запускають доступну іпотеку під 7%
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів в Україні. 27 січня було прийнято рішення про запуск іпотеки під 7%. Нова програма кредитування доступна тим, хто хоче купити квартиру чи побудувати власний будинок. Як оформити кредит, українцям розповів президент Володимир Зеленський, який нагадав, що доступна іпотека була серед важливих пунктів його передвиборної програми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу і забезпечення гідного життя наших громадян", - заявив Зеленський.

Відзначається, що програма по здешевленню вартості іпотечних кредитів буде діяти в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%". Вона передбачає, що Фонд розвитку підприємництва буде компенсувати процентну ставку до рівня 7% річних по іпотечних кредитах, наданих позичальникам на придбання житла. Компенсацію відсотків Фонд буде надавати позичальникам, які отримали іпотеку в національній валюті в уповноваженому банку.

"Завдяки цій програмі іпотека стане доступнішою і більше сімей, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі молоді сім'ї, зможуть придбати нове житло. Крім того, іпотечне кредитування сприятиме розвитку економіки і створювати додаткові стимули для українців залишатися жити і працювати на батьківщині", - підкреслили в Офісі президента.

Важливо відзначити, що в іпотеку не можна буде купити житло, побудоване до 2015 року. Також відомо, що постанову про запуск іпотеки під 7% буде підписано прем'єр-міністром Денисом Шмигаль 29 січня після того, як документ буде доопрацьовано в Міністерстві фінансів.

Нагадаємо, за ініціативою Зеленського українські банки почали надавати іпотеку під 10% з осені минулого року. Але сьогоднішня постанова передбачає, що Фонд розвитку підприємництва тепер буде компенсувати процентну ставку до рівня 7%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Данії почали видавати іпотеку під 0% на 20 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?