У Данії почали видавати іпотеку під 0% на 20 років
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Данії почали видавати іпотеку під 0% на 20 років

У Данії почали видавати іпотеку під 0% на 20 років
Джерело:  Bloomberg

Нелегкий вибір поставили перед жителями Данії місцеві банки. Громадяни, які збираються придбати житло в іпотеку, мають вирішувати: брати кредит під 0% річних на 20 років чи під 0,5% на 30 років. Починаючи з серпня гроші під нульовий кредит данцям пропонує фінансова група Nordea, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Незвична навіть для Євросоюзу щедрість була досягнута завдяки зниженню рівня облікової ставки Центрального банку Данії до 0,65%. Через це місцеві банки отримати можливість видавати практично безвідсоткові кредити.

У Nordea переконанні, що нова послуга буде найбільш актуальною для будівельних компаній та власників нових будинків. Адже зниження ставки кредитування сприятиме зростанню цін на житло.

До останнього часу найбільш вигідні умови іпотеки пропонували два данські банки – Realkredit Danmark та Nykredit. У них можна було оформити кредит на придбання житла зі ставкою 0,5% річних на термін до 30 років.

В переважній більшості інших країн Євросоюзу та США більшість банків пропонує іпотеку за значно вищими ставками, ніж у Данії. Для Сполучених Штатів найбільш поширеною формою іпотечного кредитування є позика під 4-4,9% річних на 15-30 років при першому внеску 20% від вартості житла.

Нагадаємо, що вчора український економіст роз’яснив, що станеться з цінами на бензин у найближчі тижні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?