Кабмін ухвалив нове несподіване рішення після резонансного скандалу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін ухвалив нове несподіване рішення після резонансного скандалу

Кабмін ухвалив нове несподіване рішення після резонансного скандалу

Нещодавно Кабмін сколихнув новий гучний скандал — 19 червня офіційно стало відомо про те, що заступник міністра закордонних справ Єгор Божок, який є фігурантом справи щодо колишнього президента Петра Порошенка, повідомив, що попросив відсторонити його з посади з метою проведення прозорого розслідування. 23 червня стало відомо про те, що український уряд відсторонив Єгора Божка, фігурант справи Порошенка, від виконання обов'язків заступника міністра закордонних справ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Порядні прокурори підсвітили: Генпрокурор Венедиктова заявляє, що мій "дипломатичний статус заважає їй по мені працювати, а також вирішити в суді потрібні постанови в справі проти Порошенка". Щоб вивести рідний МЗС з-під генпрокурорської "уваги" попросив про відсторонення сам", — написав Божок ще 19 червня та прикріпив заяву з проханням про відсторонення, написану на ім’я очільника МЗС Дмитра Кулеби.

В Кабміні уже відреагували на рішення українського дипломата.

"Підтримати заяву заступника міністра закордонних справ України Божка Єгора Валерійовича про відсторонення його від виконання повноважень за посадою заступника міністра закордонних справ України", - зазначається у відповідному розпорядженні КМУ.

Як відомо, Державне бюро розслідувань стверджує, що Петро Порошенко у липні 2018 року схилив до незаконного рішення Божка, який на той час очолював Службу зовнішньої розвідки. Нагадаємо, що у липні 2018 року Порошенко своїм указом призначив першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки скандального Сергія Семочка. На виконання президентського указу Божок видав наказ, за яким рішення президента оголосили особовому складу служби, а Семочко приступив до виконання своїх обов’язків.

Сам Божок розповів, що ДБР повторно повідомило йому про підозру після того, як суд визнав, що до повноважень президента належать призначення на посади та звільнення з посад, в тому числі голови, першого заступника та заступника голови СЗР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці звернулися з нагальною вимогою до Зеленського через Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?