Кабмін ухвалив ще одне важливе рішення - що потрібно знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін ухвалив ще одне важливе рішення - що потрібно знати

Кабмін ухвалив ще одне важливе рішення - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

29 квітня Кабінет міністрів розширив дію програми Доступні кредити 5-7-9% і зняв обмеження за сумою кредиту для рефінансування під 0%. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Варто звернути увагу на те, що оновлена програма дозволяє:

  • отримати рефінансування в рамках антикарантинного пакета під 0%, яким було доповнено програму 15 квітня, зможуть підприємці, чий річний дохід не перевищував 10 млн євро. Знімається обмеження максимальної суми кредиту на таке рефінансування. Обмежується тільки сума наданої держпідтримки, яка сукупно не може перевищувати за будь-який трирічний період 200 тис євро;

  • рефінансувати діючі кредити за ставкою 3%, 5%, 7% або 9% річних на термін до п'яти років у сумі до 3 млн грн. Обидва види рефінансування доступні для позичальників, що мають кредити в будь-якому банку України;

  • оформити відстрочку за сплатою не тільки тіла кредиту, але і відсотків на обслуговування позики. Така відстрочка може досягати дев'яти місяців і залежить від мети держпідтримки.

У Мінфіні також звернули увагу на те, що отримати кредит за програмою можна в чотирьох держбанках і трьох комерційних банках. Окрім того, в Мінекономіки зазначили, що отримати компенсацію ставки за діючими кредитами до 0% зможуть ті компанії, які збережуть не менше 60% фонду оплати праці і 80% персоналу. Що важливо розуміти, умова має зберігатися протягом усього терміну отримання цієї держпідтримки.

"Позики на рефінансування надаються за відсутності у підприємства проблемної заборгованості за отриманими ним кредитами в банках на 1 березня 2020 року", - додають у Мінфіні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник КМУ Денис Шмигаль наголосив, що найближчим часом в Україні запрацюють продовольчі та аграрні ринки. Однак, за його словами, відбудеться це лише за умови дотримання певних умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?