Відкриття ринків - Кабмін нарешті ухвалив рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Відкриття ринків - Кабмін нарешті ухвалив рішення

Відкриття ринків - Кабмін нарешті ухвалив рішення
Джерело:  online.ua

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом в Україні запрацюють продовольчі та аграрні ринки. Однак, за його словами, відбудеться це лише за умови дотримання певних умов. Українцям важливо пам'ятати, що ринки працюватимуть з обмеженнями. Дане рішення ухвалив уряд ухвалив на позачерговому засіданні 29 квітня. Як пояснив під час брифінгу міністр розвитку економіки Ігор Петрашко, 30 квітня постанову Кабміну має опублікувати газета "Урядовий кур'єр", і після цього роботу ринків буде відновлено, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", - зазначив глава уряду.

За яких умов в Україні відновлять роботу продовольчі ринки:

  • Допускатимуть на ринок працівників, продавців і відвідувачів лише, якщо

 – ті будуть у масці або респіраторі,

– їм безконтактно виміряють температуру.

  • На кожному вході або в’їзді на ринки мають бути антисептики.

  • На 10 квадратних метрах має бути лише один покупець.

  • Щотри години слід проводити дезінфекцію безконтактних поверхонь.

  • Наприкінці кожного робочого дня мають відбуватися дезінфекція та прибирання всіх приміщень.

  • Не має бути жодної стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території.

Для продавців

  • Відстань між робочими місцями має бути щонайменше 3 метри.

  • Продавців і покупців мають відмежовувати захисні екрани.

Для працівників

  • Слід інформувати відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень і щодо профілактики коронавірусу.

  • Потрібно контролювати, чи дотримуються вимоги щодо профілактики COVID-19. А у разі порушень, їх слід оперативно усунути.

Варто звернути увагу на те, що ще 27 квітня глава держави Володимир Зеленський заявив, що з 1 травня в Україні можуть запрацювати продовольчі ринки. На його думку, їхня робота – це важливе питання, адже йдеться про робочі місця та заробіток громадян, зокрема малих фермерів. Окрім того, український лідер зазначив, що це питання розгляне уряд на найближчому засіданні в середу, 29 квітня.

"Вважаю, що за умови дотримання всіх правил безпеки вже цієї п’ятниці, 1 травня, ринки зможуть відновити роботу. Але хочу підкреслити, лише за умови дотримання всіх правил безпеки", - заявив Володимир Зеленський.

За словами президента, хоча це і важливе питання, але життя та здоров’я українців – понад усе. Це стосується у тих громадян, що перебувають в Україні, і тих, які зараз перебувають за кордоном.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 29 квітня глава КМУ Денис Шмигаль невідкладно звернувся до усіх українців — він закликає не проводити акції протесту проти карантину і наголошує, що обмеження будуть послаблювати у разі зниження числа хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?