Кабмін уточнив, скільки буде діяти знижена ціна на газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін уточнив, скільки буде діяти знижена ціна на газ в Україні

Кабмін уточнив, скільки буде діяти знижена ціна на газ в Україні
Джерело:  online.ua

В українському уряді встановили так звану граничну ціну на газ для населення, дорожче якої постачати паливо заборонено. Чинним таке нововведення буде до кінця опалювального сезону у 2021 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представника Кабінету міністрів у Верховній Раді Василя Мокана у Telegram.

За його словами, прайскеп буде виключно тимчасовим, це не державне регулювання у класичному порозумінні.

"Із 1 лютого 2021-го року гранична ціна на природний газ для усіх побутових споживачів встановлюється на рівні 6,99 грн за 1 кубічний метр. На період дії карантинних заходів (із прив‘язкою до опалювального сезону). Відповідний проєкт постанови був затверджений на сьогоднішньому засіданні Кабміну. Такий крок має тимчасовий характер і не є класичним державним регулюванням цін на газ, а запровадженням прайскепу — встановлення верхньої цінової межі. Українська влада не відмовляється від ринкових підходів та подальшого реформування країни", - пояснив Мокан.

Посадовець зауважив, Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку природного газу перестало бути чинним з серпня 2020 року, оскільки у цей період запустили ринок газу для населення.

Напередодні в уряді заявили про маніпулювання та зловживання потужним становищем на ринку з боку окремих суб'єктів, що спровокувало зростання ціни на газ. Відповідні події стали поштовхом для протестних акцій проти тарифів, що зростають.

Як повідомляв ONLINE.UA, без державного регулювання цін на газ з боку українського уряду ціна могла бути набагато вищою вже у лютому. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, показники підвищилися б до 12 гривень за кубометр палива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?