Прем'єр оцінив ймовірну ціну газу без втручання уряду в тарифи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем'єр оцінив ймовірну ціну газу без втручання уряду в тарифи

Прем'єр оцінив ймовірну ціну газу без втручання уряду в тарифи
Джерело:  online.ua

Без державного регулювання цін на газ з боку українського уряду ціна могла бути набагато вищою вже у лютому. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, показники підвищилися б до 12 гривень за кубометр палива. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посадовця у Telegram.

За його словами, уряд водночас не відмовився від розвитку газового ринку в Україні.

"Сьогодні без втручання в ситуацію вже б у лютому кубометр газу міг подорожчати до 12 грн. В умовах недосконалої конкуренції, монополізації ринку встановлення граничної ціни є необхідним, аби збалансувати та спрямувати ринок на шлях розвитку, а не консервації монополій", - цитує політика пресслужба.

Шмигаль анонсував, що у майбутньому всі постачальники "блакитного палива" надавали послуги абонентам за єдиною річною ціною, яку не можна змінювати до завершення контракту. Це позбавить громадян від несподіваного підвищення.

"Очікуємо від НКРЕКП встановлення граничної межі тарифу на розподіл газу вже найближчим часом. Він має бути не вищий за 1,79 грн/куб. Упродовж двох тижнів ми обговорювали це рішення з народними депутатами, профільним комітетом Верховної Ради, з регулятором. Воно зменшить тариф на розподіл по дрібних облгазах на 50 та більше відсотків", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно уряд фактично втрутився у газові тарифи, оскільки в кількох регіонах країни відбулися протестні акції через подорожчання палива.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 18 січня, в Україні остаточно затвердили нові тарифи на газ. Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль за дорученням президента Володимира Зеленського. Нова ціна на газ буде єдиною для всіх — 6,99 грн за кубічний метр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?