Кабмін виділив понад 16 млрд гривень на безпеку авіаперевезень
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін виділив понад 16 млрд гривень на безпеку авіаперевезень

Кабмін виділив понад 16 млрд гривень на безпеку авіаперевезень
Джерело:  online.ua

Під час позачергового засідання Кабмін прийняв рішення про перерозподіл 16,6 млрд гривень на забезпечення гарантій з безпеки авіаперельотів в умовах проведення військових навчань РФ в акваторії Чорного моря.

Джерело: Telegram-канал  очільника уряду Дениса Шмигаля

Уряд виділив понад 16 млрд на гарантії безпеки здійснення авіаперельотів

Підкреслюється, що ця сума буде перерахована Мінінфраструктури для гарантування безпеки авіарейсів страховим та лізинговим компаніям та авіаперевізникам.

Уряд збільшив видатки резервного фонду, зменшивши фінансування на обслуговування державного боргу.

Гроші будуть перебувати на ескроу-рахунках Мінінфраструктури і будуть слугувати гарантією безпечних польотів по території України, починаючи з 14 лютого і до моменту, коли буде врегульована поточна криза та знижена загроза російського вторгнення.

У Мінінфраструктури повинні скласти перелік авіаперевізників, на яких будуть поширюватись гарантії. Згодом не використані кошті будуть повернуті на відновлення обсягів резервного фонду бюджету.

Міністерству фінансів доручено забезпечити погодження перерозподілу видатків з бюджетним комітетом Верховної Ради та внести відповідні зміни до розпису бюджету.

Фото - kmu.gov.ua

В уряді очікують, що це рішення дозволить авіаперевізникам не припиняти здійснення польотів в Україну.

Відомо, що компанія  SkyUp вже призупинила продаж квитків на період з 14 по 16 лютого, очікуючи остаточного рішення, щодо питання з гарантій безпеки авіаперельотів.

Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми. Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації, - повідомив гендиректор авіакомпанії Дмитро Сєроухов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?