Кабмін заборонив вмикати музику в громадському транспорті
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заборонив вмикати музику в громадському транспорті

Кабмін заборонив вмикати музику в громадському транспорті
Джерело:  online.ua

9 травня на засіданні Кабінету міністрів ухвалено рішення про заборону вмикати музику в громадському транспорті та таксі.

Джерело: Мінінфраструктури

Водіям заборонено вмикати музику в громадському транспорті

Кабмін вніс зміни до «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». Тепер водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

Окрім цього, водії більше не мають права вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує, - повідомили в Мінінфраструктури.

Там додали, що дану постанову прийнято на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку 2022.

Рада заборонила російську музику в громадських місцях

Нагадаємо, що 19 червня 2022 року Верховна Рада заборонила транслювати російську музику в медіа та громадських місцях.

Заборона стосується музичного продукту людей, що є або були у будь-який період після 1991 року громадянином чи громадянкою РФ, та/або виробленої фізичною або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була громадянином або зареєстрована в РФ.

Також закон забороняє гастрольні заходи за участю громадян РФ, збільшує до 40% частку пісень державною мовою на радіо, збільшує до 75% добовий обсяг ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач державною мовою.

Проте закон не поширюється на твори колишніх громадян РФ, які є або на момент смерті були громадянами України.

Також заборона не стосується контенту, який транслюється під час ретрансляції програм іноземних організацій мовлення, використовується у складі фільмів, як технічні фрагменти звукового ряду телевізійних передач, створених до 20 лютого 2014 року тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?