Заборона російської музики в публічних місцях — навіщо це потрібно Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Заборона російської музики в публічних місцях — навіщо це потрібно Україні

Заборона російської музики в публічних місцях — навіщо це потрібно Україні
Джерело:  online.ua

Верховна Рада заборонила публічне відтворення музичної продукції російського походження в медіа та громадському транспорті. Навіщо Україні потрібен такий закон та як РФ використовує музику для своєї пропаганди розповіли журналісти Телебачення Торонто.

Джерело: Телебачення Торонто

Навіщо Україні заборона прослуховування російської музики

Чому потрібен такий закон? Бо російська музика — це інформаційно-психологічна спецоперація. Ви можете навіть цього не усвідомлювати, але під дією алкоголю пісні, приміром, меладзе проникають у вашу свідомість, зачищаючи ваші нейрони для висадки десанту з пісень гурту любе. І тому що на бек-вокалі у росіян завжди стоять Іскандери, - зазначають журналісти.

Нагадаємо, що законопроєкт № 7273-Д про заборону публічного відтворення музичної продукції російського походження в медіа та громадському транспорті був прийнятий за основу і в цілому 19 червня. Його підтримали 303 народних депутати на пленарному засіданні.

Документ передбачає заборону на публічне виконання, показ, демонстрацію музичних творів, виконаних або створених громадянами Російської Федерації. У разі порушення цієї норми телерадіоорганізації зобов'язуються заплатити штраф до держбюджету в розмірі 10% від ліцензійного збору.

Крім цього, законопроєкт пропонує заборонити проведення гастролей за участю виконавців, які є громадянами держави-агресора, відтворення в транспорті музики та інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку, відтворення музики в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.

Документ також передбачає створення списку виконавців РФ, які засуджують агресію проти України, з метою дозволити виконувати твори таких авторів. Право оновлювати такий список пропонується закріпити за Радою національної безпеки і оборони.

 Водночас закон збільшує квоту на пісні українською мовою з 35% до 40%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?