Кабмін затвердив адаптивний карантин в Україні до 30 квітня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін затвердив адаптивний карантин в Україні до 30 квітня

Кабмін затвердив адаптивний карантин в Україні до 30 квітня
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів затвердили рішення про повернення адаптивного карантину в Україні вже у лютому. До того в усіх регіонах будуть чинні обмеження, відповідні до “помаранчевої зони”, а ще раніше у січні тривав так званий локдаун після різдвяно-новорічних свят. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання уряду у середу, 17 лютого.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, адаптивні обмеження передбачатимуть розподіл по чотирьох зонах, кожна з яких матиме різні критерії. При загостренні ситуації регіон переходитиме до жорсткіших обмежень і навпаки — послаблюватиме їх у разі поліпшення.

Новий режим стане чинним вже з наступного тижня, у середу 24 лютого. Встановлення “червоної зони” з найсуворішими обмеженнями відбуватиметься за окремим рішенням.

Нагадаємо, адаптивний карантин діяв по всій Україні у 2020 році, з початку літа після першого найбільш жорсткого локдауну. Наприкінці року кілька тижнів його посилювали так званим карантином вихідного дня — максимально суворими обмеженнями на вікендах для зменшення мобільності людей.

А вже з 8 до 24 січня по Україні був чинним інший локдаун, однак цього разу без блокування громадського транспорту. Його ввели, аби зупинити поширення вірусу через людей, які інфікувалися на святах.

Також урядова постанова передбачає пролонгування загального карантинного режиму. Наразі відповідно новому рішенню обмеження чинні до 30 квітня 2021 року. Це не виключає його подальшого продовження, як вже відбувалося торік і відбувається зараз.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що вакцина Pfizer проти коронавірусу COVID-19 дійсно мала б прибути в Україну до 15 лютого. Голова відомства Максим Степанов наголосив, що усі плани нібито зірвали так звані “бюрократичні труднощі”, що не залежить від офіційного Києва.

За його словами, препарат мав би прибути до України згідно з міжнародною програмою COVAX, учасники якої отримають гарантовані партії безкоштовно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?