У МОЗ виправдалися за відсутність вакцини "бюрократичними труднощами"
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ виправдалися за відсутність вакцини "бюрократичними труднощами"

У МОЗ виправдалися за відсутність вакцини "бюрократичними труднощами"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що вакцина Pfizer проти коронавірусу COVID-19 дійсно мала б прибути в Україну до 15 лютого. Голова відомства Максим Степанов наголосив, що усі плани нібито зірвали так звані “бюрократичні труднощі”, що не залежить від офіційного Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 16 лютого.

За його словами, препарат мав би прибути до України згідно з міжнародною програмою COVAX, учасники якої отримають гарантовані партії безкоштовно.

“117 тисяч доз Pfizer від COVAX мали надійти до середини лютого. Що стосується COVAX виникли певні бюрократичні труднощі, які не залежать від України. Я хочу наголосити, в черзі стоять всі країни світу”, - наголосив Степанов.

Нагадаємо, наприкінці січня чи вже у лютому представники відомства неодноразово стверджували, що вакцина точно надійде до України першими партіями до середини лютого. Це дозволило б розпочати кампанію з масової імунізації груп ризику вже цього місяця.

Утім, ближче о середини лютого заяви у міністерстві змінилися. Вже 13-го числа головний санітарний лікар та заступник міністра Віктора Ляшка підтвердив, найближчими днями українська сторона все ж таки не отримає вакцину. Передбачалося, що у понеділок, 15 лютого, у Київ надійде лише проєкт угоди з постачальником.

Станом на 16 лютого в Україні зареєстрували 1 276 618 діагнозів коронавірусу COVID-19. Загальна кількість летальних випадків від початку пандемії сягнула вже 24 542, а кількість тих, хто одужав досягла 1 122 968.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перша партія вакцини проти коронавірусу приїде в Україну вже 15-17 лютого. В Індії вже почалося відвантаження препаратів компаній AstraZeneca і Novavax. Після прибуття вакцини в Україні почнеться COVID-вакцинація. На першому етапі щеплення отримають медики, які працюють з хворими на коронавірус.

Китайська вакцина Sinovac приїде в Україну упродовж місяця. Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко запевнив, що логістика доставки вакцини від COVID-19 по всій Україні вже відпрацьована.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?