Кабмін затвердив новий план по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін затвердив новий план по Донбасу

Кабмін затвердив новий план по Донбасу
Джерело:  online.ua

Український уряд затвердив концепцію економічного розвитку Донбасу на період до 2030 року. Вона передбачає залучення інвестицій і підтримку бізнесу в регіоні, перегляд податкового навантаження на бізнес, а також трансформацію вугільної сфери. На підставі цієї концепції Міністерство реінтеграції спільно з центральними та місцевими органами влади протягом півроку повинні підготувати стратегію реалізації ухваленого плану. За попередніми даними, на першому етапі план економічного розвитку буде застосовуватися на підконтрольних офіційному Києву територіях Донбасу, а на другому - на всій території Донбасу з урахуванням реінтеграції непідконтрольних територій. Про прийняття концепції економічного розвитку Донбасу за підсумками засідання 23 грудня повідомив прем'єр-міністр Украиїни Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA.

"Уряд затвердив концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей. Ці території вимагають додаткових стимулів, які створять привабливий майданчик для залучення інвестицій. Зокрема, мова йде про розвиток в напрямку реального сектора економіки, індустріалізації, розвитку критичної інфраструктури і логістики та ін. Це основа для економічного відновлення територій. Концепція буде покладена в основу відповідної стратегії ", - йдеться в повідомленні Шмигаль.

Згідно з концепцією, українська влада планує впроваджувати нові інструменти захисту інвестицій на Донбасі, а саме:

  • створити три типи територій пріоритетного розвитку: на території громад прилеглих до лінії розмежування, на всій території Донецької та Луганської областей і на території окремих виробничих і рекреаційних кластерів, в тому числі інноваційних та індустріальні парки, зі спеціальним режимом інноваційно-інвестиційної діяльності, що передбачає стимулюючі умови в сфері оподаткування, кредитування та митної політики для кожного типу моделей;

  • впровадити нові інструментів захисту інвестицій, зокрема відкриття філій міжнародних комерційних арбітражів з поширенням їх юрисдикцією на території пріоритетного розвитку Донецької та Луганської областей.

Також концепція передбачає створення системи страхування інвестицій від військових і політичних ризиків та різних фондів для інвестування в регіон, перегляд податкового навантаження на бізнес і трансформацію вугільної сфери Донецької і Луганської області та технічне переобладнання шахт.

Важливо відзначити, що за оцінками Віденського інституту міжнародних відносин, для відновлення інфраструктури та економіки Донецької і Луганської областей необхідно 21 млрд євро. Таку ж цифру озвучив і віце-прем'єр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступник голови ТКГ Олексій Резніков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський розкрив новий план по Донбасу, в якому прописано що чекає Луганської та Донецької області в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?