Кабмін заявив про нову коронавірусну межу — до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заявив про нову коронавірусну межу — до чого готуватися українцям

Кабмін заявив про нову коронавірусну межу — до чого готуватися українцям
Джерело:  Сьогодні

Представники українського уряду поділилися з громадянами важливою новиною. Так, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що наразі українська система охорони здоров'я може витримати навантаження при виявленні до 32-35 тисяч нових хворих на COVID-19 на добу. Варто звернути увагу на те, що його заява пролунала після того, як очільник МОЗ Максим Степанов публічно попередив українців про те, що якщо жорсткий карантин не введуть в січні, то доведеться гарантовано вводити жорсткий локдаун, такий як діяв в країнах Європейського Союзу, в лютому, однак в екстреному порядку через стрімке зростання захворюваності. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Україна 24".

"У нас же є певні сектори економіки, які закриваються, більш того, з ініціативи президента виділяються грошові компенсації. У тому випадку, якщо уряд не оголосить локдаун в січні, то нам доведеться гарантовано екстрено робити його в лютому на тлі великого зростання захворюваності", — заявив очільник МОЗ.

З окремою заявою з цього приводу виступив також міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Коли влітку ми обговорювали запровадження жорсткіших карантинних заходів, аналіз ситуації говорив, що ми можемо витримати 3 тисячі одночасно виявлених захворювань. Потім з'явилася цифра 10, потім 15, 25 тисяч. Зараз ми говоримо 32-35 (тисяч випадків коронавірусу на добу – ред.). Але треба розуміти, скільки було запроваджено ліжок в COVID-пакет, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень було залучено до подолання коронавірусної інфекції", — пояснив представник уряду.

Після цього ведуча поцікавилася у Немчінова, чи вірно, що, коли буде показник 32-35 тисяч на добу, в КМУ думатимуть про те, щоб "закривати країну на замок", міністр на це відповів:

"Так, але треба вважати, що окрім виявлених є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується ліжкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тисяч. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченим киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на понад 40 тисяч, а в перспективі – на 75 тисяч", — наголосив чиновник.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус — найважливішу інформацію про це можна знайти в нашому новому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?