Кабмін заявив про збільшення обсягів вакцини проти COVID-19, що отримає Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заявив про збільшення обсягів вакцини проти COVID-19, що отримає Україна

Кабмін заявив про збільшення обсягів вакцини проти COVID-19, що отримає Україна
Джерело:  online.ua

Україна у 2021 році отримає вакцину проти коронавірусу COVID-19 відповідно до міжнародної програми COVAX. Згідно з відомостями Кабінету міністрів, йдеться про 16 мільйонів доз препарату в цілому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Олега Немчінова.

За його словами, раніше говорилося про загальну партію кількістю 8 мільйонів доз.

"Вже не 8 мільйонів, а 16 мільйонів доз вакцини... 8 млн — це кількість доз, які необхідно два рази вколоти для 4 млн громадян. Відповідно 16 млн буде для 8 млн громадян. Це те, що в рамках COVAX Україна отримає", - стверджує посадовець.

Немчінов зауважив, в Україні вже готовий план вакцинації проти коронавірусу. Головним питанням стало щеплення людей, які визначили фахівці як пріоритети.

"Далі, після того, як ми перейдемо до планових закупівель вакцини, яка вже сертифіковані в США, Канаді, Великій Британії, ЄС – ми зможемо дати можливість людям, які не є пріоритетними в списках, вакцинуватися самостійно", - додав міністр.

Нагадаємо, масова вакцинація у світі тільки-но починається. Наразі станом на кінець 2020 року кампанії стартували у Сполучених Штатах, Великій Британії та потроху в Євросоюзі. Україна тільки очікує отримання перших партій препарату.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські експерти Національної академії наук вважають, поширення коронавірусу COVID-19 нового штаму не становитиме загрози для вакцинації. Новітні препарати будуть дієвими навіть проти різновиду інфекції, що мутував.

За словами академіка Сергія Комісаренка, найбільша небезпека нового штаму криється перш за все у його стрімкому поширенні. Утім, про мутацію відомо, що підвищеної смертності вона не несе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?