Кабмін змінив правила отримання соцпослуг жителями ОРДЛО – що зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін змінив правила отримання соцпослуг жителями ОРДЛО – що зміниться

Кабмін змінив правила отримання соцпослуг жителями ОРДЛО – що зміниться
Джерело:  online.ua

Жителі тимчасово окупованих територій України відтепер зможуть скористатися соціальними послугами незалежно від того, є в них чи немає довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Послуги надаватимуть за задекларованим місцем проживання.

 Джерело: пресслужба Мінсоцполітики

Нагадаємо, Порядок організації надання соціальних послуг визначає механізм виявлення осіб або цілих сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та організації надання їм соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб. Його затвердили постановою Кабміну в червні 2020 року № 587.

Сьогодні також стало відомо, що переселенці зможуть змінювати місце свого фактичного проживання в додатку "Дія". Для цього буде достатньо зайти на портал, заповнити заявку, підписати її електронним підписом та надіслати. Раніше для цього треба було звертатися в органи соціального захисту.

Будинок для переселенців з Донбасу в Одесі не опалюють

Минулого тижня переселенці з Донбасу протестували в Одесі. Близько тисячі людей, серед яких і діти, доводиться мерзнути в будівлі без опалення на Успенській, 4 в місті. Своєрідний сквот там вдалось організувати ще в 2016 році, але побутові умови налагодити так і не вдалося.

Одна з жінок, яка проживає тут з двома дітьми, Ганна Скогорева, пояснила свою участь у протесті тим, що на сесію виноситься важливий для переселенців проєкт рішення. В разі якщо його підтримають, частину будівлі переведуть до розряду житлових приміщень. Це дасть можливість нарешті провести в ній ремонт після отримання статуту соціального житла.

Обкладинка книги Світлани Ославської (фото - oslavska.wordpress.com/)

Діти-переселенці ходять п'ять кілометрів пішки до школи

 Община переселенців з Донбасу, які наразі проживають у колишньому санаторії  "Тетерів" під Коростишевом на Житомирщині скаржаться, що їхнім дітям доводиться щодня долати шлях завдовжки з 5 кілометрів, аби дійти до школи. І просять забезпечити малечу транспортним автобусом, небезпеки ситуації додає ще й те, що дітям доводиться ще й ходити на уроки через ліс.

Бабусі, дідусі, діти тут живуть... Наближається зима, темно, діти не можуть йти до школи, зі школи. Дитина йде до школи – ще темно, повертається зі школи – теж темно. Я не знаю, хто має це оплачувати, але на вулицях є світло. І тут три-чотири ліхтарі якось можна увімкнути".

 – Арзу Гаджиєв, один з переселенців

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?