Зеленський назвав головну ціль скупчення військ РФ біля України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав головну ціль скупчення військ РФ біля України

Зеленський назвав головну ціль скупчення військ РФ біля України
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський переконаний, що очільник Кремля Володимир Путін навмисне шантажує міжнародну спільноту концентрацією своїх військ біля кордону України. Ба більше, він звернув увагу на те, що перемовини президента Штатів Джо Байдена з російським колегою поки що не призвели до деескалації. 

Джерело: Офіс президента України

Зеленський пояснив, чому Путін стягнув війська до України

Для чого використовуються війська, які скупчені поблизу нашого кордону? Це потенціал для шантажу. Причому передусім проти західних держав. Але якщо кількість російських військ зростатиме, то шантаж стане ще більш жорстким, що можна буде назвати підготовкою до розширення агресії проти нашої держави та, можливо, регіону в цілому, - заявив Володимир Зеленський.

За словами українського лідера, спільних зусиль окремих країн (у вигляді осуду – ред.) наразі недостатньо, щоб повернути команду Володимира Путіна не тільки до адекватної поведінки, яка б базувалася на повазі до міжнародного права та до держав-сусідів.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

На переконання Володимира Зеленського, погроз очільника Білого дому про "дуже жорсткі економічні санкції" замало, щоб Путін передумав знову нападати на Україну.

Після переговорів американського та російського лідерів не відбувається скорочення військового угруповання біля наших кордонів. Більш того, виник ще один простір для ескалації – в Азовському морі, де 70% акваторії перекрито Росією. Коли це почне змінюватися, тоді й можна буде сказати, що аргументи звучать переконливо, - наголосив глава України.

Як уже згадувалося раніше, 7 грудня американський та російський президентаи Джо Байден та Володимир Путін провели переговори у форматі відеоконференції, вони затянулася на 2 години - сторони обговорювали ситуацію навколо України.

Політики дійшли згоди, що призначать довірених представників, які продовжать предметні переговори про ситуацію навколо України, а після їхніх домовленостей Байден і Путін можуть провести ще одну зустріч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?