Кадиров боїться втратити прихильність Путіна — аналітики ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Кадиров боїться втратити прихильність Путіна — аналітики ISW

Кадиров боїться втратити прихильність Путіна — аналітики ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), голову Чечні Рамзана Кадирова непокоїть втрата прихильності з боку кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна. Наразі він прикладає чималих зусиль для збереження власного авторитету на території Чечні і у військовій сфері серед російських еліт.

Джерело: звіт ISW

Чому Кадирова непокоїть втрата прихильності Путіна 

Аналітики зазначають, що 13 березня Кадиров провів зустріч із Путіним, присвячену обговоренню соціально-економічних досягнень на території Чечні протягом минулого року.

Під час зустрічі Кадиров також заявив про успіхи чеченських бойовиків на боці злочинної армії РФ у війні проти України.

Зокрема, він підкреслив, що чеченські бойовики виконують всі накази кремлівського диктатора і прагнуть перемоги.

Путін у відповідь відзначив роль чеченських бойовиків і подякував Кадирову.

Кадиров перебуває під тиском Кремля 

На думку аналітиків, під час зустрічі Кадиров помітно нервував, що свідчить про його перебування під великим тиском з метою представити Чечню, себе і свої війська Путіну в позитивному і продуктивному світлі.

Чеченські підрозділи наразі відіграють мінімальну роль на фронті в Україні та в основному проводять наступальні операції поблизу Білогорівки Луганської області, а також виконують правоохоронні функції в тилових районах окупованої України. Тому Кадиров може побоюватися, що втрачає прихильність Путіна, оскільки він мало що може продемонструвати з точки зору бойових здобутків чеченців. Кадиров, ймовірно, під час зустрічі сподівався виправити і зміцнити свою репутацію. Путін, у свою чергу, можливо, сподівається натиснути на Кадирова, щоб той збільшив роль чеченських бойовиків у бойових діях через постійні втрати як ПВК "Вагнер", так і регулярних російських військ у наступальних операціях в Україні, - зазначають аналітики ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?