Кадиров зажадав грошей від ФБР за інформацію про "кухаря Путіна"
Категорія
Політика
Дата публікації

Кадиров зажадав грошей від ФБР за інформацію про "кухаря Путіна"

Кадиров зажадав грошей від ФБР за інформацію про "кухаря Путіна"
Джерело:  online.ua

Глава Чечні Рамзан Кадиров у своєму стилі вирішив поглузувати над Федеральним бюро розслідувань, неочікувано для всіх оприлюднивши світлину з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, якого раніше оголосили в розшук. Політик зажадав 250 тисяч доларів винагороди за повідомлення про його місцезнаходження. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Telegram-канал глави Чечні.

"Я дізнався, що за інформацію про знаходження петербурзького бізнесмена Євгена Пригожина ФБР готове виплатити аж 250 тисяч доларів. Упустити таку щедру винагороду було б нерозумно, тому офіційно заявляю: Євген Пригожин знаходиться у мене в гостях в Грозному. З почуттям виконаного громадянського обов'язку готовий безсоромно отримати заслужену премію, але з однією умовою - візьму тільки готівкою", - написав Рамзан Кадирова, прикріпівши фото з "кухарем Путіна".

Також політик глумливо зазначив, що віддає перевагу валізі з купюрами по 20 доларів готівкою, оскілтки його "іноземні рахунки з мільйонами доларів були заблоковані через санкції Євросоюзу і США".

Після того, як отримає кошти, глава Чечні пообіцяв ФБР "повідомити точне місцезнаходження" Пригожина.

"В даний момент він поруч зі мною і навіть не підозрює, що його чекає подорож в країну ковбоїв", - цинічно додав поплічник глави Кремля.

Як уже згадувалося раніше, 26 лютого стало відомо, що ФБР оголосило в розшук російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як "шеф-кухар Путіна". Окрім того, бюро пообіцяло винагороду розміром до 250-ти тисяч доларів за відомості, які можуть допомогти арештувати Пригожина.

Зазначимо, що декілька місяців тому ЄС ввів санкції проти Пригожина у зв’язку з фінансуванням ним діяльності російської приватної військової компанії "Вагнера" в Лівії. "Кухаря Путіна" вважають менеджером і фінансистом ПВК "Вагнер", яка проводить або проводила небезпечні і дестабілізуючі операції в зарубіжних країнах, таких як Україна, Сирія, Судан, Лівія і Мозамбік. В 2020 Мінфін Штатів також запровадив санкції проти кількох росіян і російських компаній з мережі Пригожина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Уруський виправдався за скандальне фото з Кадировим. Чиновник визнав, що цей знімок справжній і не є фотошопом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?