Уруський виправдався за скандальне фото з Кадировим
Категорія
Україна
Дата публікації

Уруський виправдався за скандальне фото з Кадировим

Уруський виправдався за скандальне фото з Кадировим
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський оперативно пояснив походження скандального фото з главою Чечні Рамзаном Кадировим, яке обурило як главу Кабміну Дениса Шмигаля, так і українців. Чиновник визнав, що цей знімок справжній і не є фотошопом. Він дійсно опинився поруч з Кадировим на виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах, але це сталося через протокол держави-організатора заходу. Українці в мережі масово обговорюють цю відповідь і пояснення. Вони не бачать причини, по якій Уруський не міг відмовитися стояти поруч з Кидаровим на церемонії відкриття заходу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Уруського в Facebook.

"На фото, розміщеному на сторінці в Facebook прем'єр-міністра України Д. Шмигаля, - офіційна церемонія відкриття міжнародного військово-технічного виставки IDEX 2021, на якій я беру участь як глава української урядової делегації. Розміщення керівників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно з якою, особисті гості Правлячої сім'ї були розміщені в алфавітному порядку ", - пояснив Уруський, як опинився поруч з Кадировим.

 Олег Уруський та Рамзан Кадиров (фото - facebook.com/dshmyhal)

Він запевнив, що не мав і не збирається мати жодних контактів з Кадировим, який у виставці брав участь як глава делегації РФ. За словами Уруського, українська делегація також звернула увагу організаторів виставки на неприйнятність подібних ситуацій в майбутньому.

"Також не вважаю за можливе «шарахатися» від представників ні країни-агресора, ні будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку і слабкість української сторони", - підсумував Уруський.

Українці масово коментують пояснення чиновника за фото з Кадировим. Вони дивуються, як двоє людей з прізвищами на літеру "К" і "У" могли опинитися поруч і задають питання віце-прем'єру, чому він категорично не відмовився стояти поруч з представником країни, яка веде війну проти України, тим більше, що останній був без захисної маски, на відміну від всіх інших учасників церемонії.

Важливо відзначити, що на скандальне фото Уруського і Кадирова вже також послідувала реакція Офісу президента. Заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко під час форуму "Україна 30", який транслюється на Youtube, зазначив, що бачив це фото, але остаточне рішення по цьому скандалу буде приймати Кабмін, якому доведеться з'ясувати чи була зустріч між Уруським і Кадировим, чи ні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін сколихнув новий скандал через фото українського міністра з Кадировим. Шмигаль зажадав термінових пояснень від Уруського за скандальний знімок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?