Кадрове очищення: Баканов оголосив скорочення в СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кадрове очищення: Баканов оголосив скорочення в СБУ

Кадрове очищення: Баканов оголосив скорочення в СБУ

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов анонсував скорочення чисельності робітників установи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами топ-силовика, для презентації відповідного закону необхідні півтора місяця. Ініціатива втілюється задля приборкання конкуренції між підрозділами.

Баканов пояснив, що головне завдання реформи - перетворити СБУ на гнучку та ефективну спецслужбу, яка зможе мобільно реагувати на виклики.

"Скорочення штату буде обов'язково. Про це говорити досить боляче, тому що штат – це, в першу чергу, люди, і скорочувати завжди неприємно, але це потрібно робити", - підкреслив він.

Очільник СБУ додав, що існує ідея про функцію щодо створення певного вузького департаменту за ініціативою президента та його миттєве скорочення після виконання завдання.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий прем'єрміністр Олексій Гончарук звернувся до керівництва СБУ із закликом  про ліквідацію одного з департаментів. Йдеться про підрозділ спецслужби, представники якого займалися так званими економічними злочинами. Це нібито захистить український бізнес від силовиків у майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?