Кафе в Единбурзі, де Джоан Роулінг писала “Гаррі Поттера”, згоріло. Однак її столик уцілів
Категорія
Культура
Дата публікації

Кафе в Единбурзі, де Джоан Роулінг писала “Гаррі Поттера”, згоріло. Однак її столик уцілів

Кафе в Единбурзі, де Джоан Роулінг писала “Гаррі Поттера”, згоріло. Однак її столик уцілів
Джерело:  online.ua

Антикварний стіл у кафе The Elephant House в Единбурзі, де Джоан Роулінг написала частину розділів своїх книг про Гаррі Поттера, не згорів під час величезної пожежі, яка зруйнувала будівлю. Власник кафе Девід Тейлор сказав, що йому було "надзвичайно приємно" знайти стіл, яким користувалася письменниця, серед уламків.

Джерело: BBC.

Минулого місяця від пожежі в шотландському Единбурзі сильно постраждали квартири й офіси, зокрема і це кафе.

Вважається, що пожежа почалася у сусідньому кафе-кондитерській "Валері", у якому також є підвал, що проходить під кафе "The Elephant House".

Передня кімната кафе була знищена вогнем, а задня кімната, де був стіл Роулінг, була пошкоджена димом і водою.

Пан Тейлор сказав, що йому тільки зараз дозволили увійти в кафе, і він був радий знайти серед уламків антикварний стіл, за яким любила сидіти авторка бестселера.

Джоан Роулінг. Фото - bbc.com.

Тейлор каже, що стіл постраждав від води та диму, але його можна буде відновити. За його підрахунками, відновлювальні роботи триватимуть майже рік.

Тейлор каже, що зникла книга з підписом авторки.

"Зараз усюди лежать купи обгорілих предметів, сподіваюся книга знаходиться десь під ними, ми почали пошуки", — пояснює Тейлор.

Джоан Роулінг любила писати в кафе

У 1996 і 1997 роках, після публікації першої книги про Гаррі Поттера, Роулінг часто можна було бачити за антикварним дерев'яним столом у кафе The Elephant House, яке згодом стало культовим місцем серед шанувальників книг письменниці.

Ця кав’ярня була однією з двох, які регулярно використовувала Роулінг, коли вона писала історії про хлопчика-чарівника в середині 90-х років.

В одному з епізодів подкасту The Poet Laureate has gone to his shed Роулінг згадувала, як писала в единбурзьких кафе, зокрема і в Elephant House.

"Це було миле місце, з прекрасним краєвидом на замок", — розповіла письменниця.

 Якось вона зустрілася з власником кафе, і той поскаржився, що вона до них більше не заходить. Роулінг каже, що вже давно припинила писати за столиками в кафе, хоча раніше їй це подобалося.

Читайте також:

  • Джоан Роулінг заявила, що Гаррі Поттерів було двоє.

  • Шрами насильства залишилися - Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання.

  • Ілон Маск кинувся на допомогу авторці поттеріани Джоан Роулінг - цікаві деталі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?