Канада надасть Україні 410 млн доларів для зміцнення безпеки – Трюдо
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада надасть Україні 410 млн доларів для зміцнення безпеки – Трюдо

Канада надасть Україні 410 млн доларів для зміцнення безпеки – Трюдо
Джерело:  online.ua

Фінансова допомога Україні від Канади складе додаткових 410 млн дол. Кошти підуть на зміцнення безпеки нашої країни. 

Джерело: Джастін Трюдо

Канада суттєво збільшить фінансову підтримку України

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі оголосив, що Україна отримає від його країни нове фінансування і проєкти. 410 млн доларів направлять для підтримки України і зміцнення трансатлантичної безпеки.

Нове фінансування для України базується на понад 8 млрд доларів у вигляді багатогранної допомоги, яку Канада виділила від початку 2022 року, і ґрунтується на заяві прем'єр-міністра, зробленій цього тижня в Латвії, щодо відновлення й розширення операції Reassurance, яка є частиною заходів оборони й стримування НАТО у Східній Європі, і подвоює нинішню присутність Канади в країні, - йдеться в повідомленні на сайті глави канадського уряду в середу, 12 липня.

За словами Трюдо, Канада надасть Україні додаткові дрони з камерами, а також буде навчати навчання українських військових у рамках операції Unifier у Канаді.

Крім того, прем'єр-міністр оголосив про додаткові 37 млн дол до Комплексного пакета допомоги для України, які підтримають надання НАТО практичної нелетальної допомоги Україні через безоплатну передачу матеріалів, включно з пальним, мостовим обладнанням, раціями та засобами першої допомоги.

Канада разом із Бельгією, Данією, Люксембургом, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією підписали заяву про створення спільної коаліції для навчання ВПС України експлуатації та обслуговування F-16 винищувачів. Підписавши заяву, Канада зобов'язується зробити свій внесок у багатонаціональні зусилля з навчання українських пілотів, техніків і допоміжного персоналу експлуатації та обслуговуванню винищувачів F-16, - говориться в повідомленні.

Трюдо також заявив про виділення Україні додаткової допомоги в галузі кібербезпеки в розмірі 2,05 млн дол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?