Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України — що до нього увійде
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України — що до нього увійде

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України — що до нього увійде
Джерело:  online.ua

У Міноборони Канади оголосили про пакет військової допомоги Україні на 39 млн дол. До нього увійдуть зокрема паливні матеріали, медичні аптечки, снайперські гвинтівки тощо.

Джерело: Міноборони Канади

Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд на засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги.

До нього увійдуть:

  •  34,6 млн дол підуть на близько 3,3 млн літрів паливних матеріалів, модульні наплавні мости та медичні аптечки НАТО CAP.

  • 2,5 млн дол підуть на 40 снайперських гвинтівок і боєприпаси від Prairie Gun Works, запчастини та аксесуари.

  • 2 млн дол на 16 нових радіоприймачів від L3 Harris для супроводу танків Leopard 2.

Повідомляється, що внески надходять із залишків коштів у різних пакетах фінансування уряду Канади для військової допомоги Україні.

Приблизно через рік після першої зустрічі Контактної групи з питань оборони України тут, на авіабазі Рамштайн, наша колективна рішучість підтримувати Україну сильніша, ніж будь-коли. На сьогоднішньому засіданні ми досягли важливого прогресу у вирішенні найнагальніших найближчих і довгострокових оборонних пріоритетів України. Пожертвування та підтримка, про які сьогодні оголосила Канада, допоможуть гарантувати, що Україна матиме все необхідне для захисту свого суверенітету, незалежності та територіальної цілісності, – сказала Ананд.

Військова допомога Канади

З початку 2022 року Канада виділила Україні понад 8 мільярдів доларів прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги.

З 2015 року Канада навчила понад 36 000 військовослужбовців ЗСУ тактиці бою та передовим військовим навичкам.

Усі 8 основних бойових танків Leopard 2, переданих Канадою в Україну, були доставлені до Польщі. Канада направила трьох інструкторів зі стрільби Leopard для тренування українських екіпажів на танках.

Міністерка оборони Канади також нагадала про обіцянку передачі понад 21 тис одиниць стрілецької зброї для ЗСУ, включно з автоматами, кулеметами та понад 2,4 млн патронів до стрілецької зброї на 59 млн дол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?