Україна візьме участь у масштабних військових навчаннях в Швеції разом з США та Британією
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна візьме участь у масштабних військових навчаннях в Швеції разом з США та Британією

Україна візьме участь у масштабних військових навчаннях в Швеції разом з США та Британією
Джерело:  online.ua

У Швеції розпочалися найбільші за 25 років військові навчання «Аврора-23». У них візьмуть участь 14 країн, серед яких і Україна.

Джерело: Збройні сили Швеції

У Швеції пройдуть масштабні навчання

У навчаннях візьмуть участь армія, військово-морський флот, авіація та національна гвардія Швеції спільно з міжнародними партнерами.

Метою навчань називають посилення потенціалу протидії збройному нападу на Швецію.

Навчання проводяться в повітрі, на землі та на морі в багатьох частинах країни. Найбільшу увагу приділять південній Швеції, Готланду та північній частині країни, - повідомили у Швеції.

У навчаннях візьмуть участь 14 країн і близько 26 000 жінок і чоловіків.

Країнами-учасницями, окрім Швеції, є США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

Навчання є хорошим способом посилити, сигналізувати та перевірити наші військові можливості. Таким чином, проведення масштабних і розширених навчань є ключовим для створення міцнішого захисту.

Навчання триватимуть до 11 травня.

Фінляндія провела перші навчання у складі НАТО

13 квітня завершилися перші військові навчання Фінляндії у складі НАТО. У них брали участь німецькі та португальські військові кораблі.

Навчання проходили у Фінській затоці за участі фінських кораблів, німецького фрегата FGS "Мекленбург - Передня Померанія" і португальського фрегата NRP "Бартоломеу Діаш" .

Перед вступом до НАТО Фінляндія постійно брала участь у навчаннях НАТО в рамках програми "Партнерство заради миру".

4 квітня Фінляндія офіційно приєдналася до НАТО, після подачі заявки у 2022 році після вторгнення РФ в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?