Канада пояснила своє рішення повернути турбіни "Газпрому"
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада пояснила своє рішення повернути турбіни "Газпрому"

Канада пояснила своє рішення повернути турбіни "Газпрому"
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд сказала, що рішення Канади повернути Газпрому турбіну було важким, але правильним. За її словами, від цього залежить здатність Німеччини підтримувати Україну.

Джерело: Укрінформ

Фріланд пояснила рішення віддати підсанкційну турбіну

Для Канади це рішення було дуже складним, і я розумію занепокоєння України стосовно цього, але так слід було зробити, - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада залишається надійним прибічником України, але не може самостійно забезпечити усі потреби країни, тому дуже важливим залишається єдність міжнародної спільноти.

Канада рішуче налаштована підтримувати український народ. Ми вже виділили 3,4 млрд дол фінансової та військової допомоги. Я пишаюся, що Канада була лідером у багатьох аспектах підтримки України та протидії Путіну, - наголосила віцепрем’єр-міністр.

За її словами, повернення турбіни було критично важливим для Німеччини.

Від наших німецьких союзників Канада чітко почула, що спроможність Німеччини продовжувати підтримку України може бути під загрозою, - пояснила Фріланд.

Також Фріланд звернула увагу на публічну підтримку цього рішення США, назвавши таку позицію Вашингтона “дуже значною”.

Фото: commons.wikimedia.org

Нагадаємо, що Канада вирішила повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream-1 на прохання Німеччини, оскільки та побоюється, що Росія зупинить поставки газу.

Україна висловлювала заперечення щодо цього.

Згодом виявилося, що Канада дозволила ремонт турбін газопроводу протягом двох років, що дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводі Siemens Canada у Монреалі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?