Канада заборонила імпорт сталі та алюмінію з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канада заборонила імпорт сталі та алюмінію з РФ

Канада заборонила імпорт сталі та алюмінію з РФ
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд повідомила про заборону канадським урядом імпорту російської сталі та алюмінію, що значно ускладнить плани Кремля із продовження агресії проти України.

Джерело: сайт уряду Канади

Що відомо про заборону Канадою на імпорт російської сталі та алюмінію

Зазначається, що введення заборони пов'язане із частиною санкцій, введених за розв'язану Кремлем війну проти України.

Зокрема, заборона буде поширюватись не тільки на імпорт сталі та алімінію, але й похідних від них продуктів.

Жодна особа в Канаді, або громадянин цієї країни за межами Канади відтепер не має права придбати нічого – від трубопрокату до матеріалів для будівництва залізничних і трамвайних колій.

У той же час контракти, котрі були укладені до 10 березня, обмеженням не підлягають.

Канада у минулому році практично втричі зменшила імпорт російської сталевої продукції у порівнянні з 2021-м роком (79 млн доларів проти 208-ми млн). Теж саме стосується і алюмінію (16 проти 44 мільйонів доларів).

У Канаді прокоментували мирні ініціативи Китаю щодо України 

За словами голови МЗС Канади Мелані Жолі, лідер КНР Сі Цзіньпін має провести розмову із президентом Володимиром Зеленським, якщо реально прагне миру в Україні.

Якщо Китай дійсно хоче відігравати роль у мирних переговорах щодо України, то насамперед має відбутися розмова між двома лідерами, - зазначила Жолі.

Міністр підкреслила, що Зеленський в особистій бесіді з нею раніше вказав, що досі не зустрівся з головою Китаю.

Як зазначила глава МЗС Канади, вона довела до свого китайського колеги, що Сі Цзіньпін нарешті має провести розмову з президентом Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?