Канада збільшить кількість інструкторів в Україні та відправить нелетальне озброєння
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада збільшить кількість інструкторів в Україні та відправить нелетальне озброєння

Канада збільшить кількість інструкторів в Україні та відправить нелетальне озброєння
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада розширить свою військову навчальну місію в Україні та відправить нелетальне обладнання, щоб допомогти протистояти загрозі російського вторгнення.

Джерело: CBC

Допомога Канади на фоні російської загрози

Канада продовжить та розширить трирічну операцію UNIFIER. Ще 60 військовослужбовців будуть негайно направлені для підтримки контингенту з 200 військовослужбовців, які вже перебувають на місцях та допомагатимуть навчати ЗСУ.

У разі потреби можуть бути надіслані додаткові війська, а чисельність контингенту місії може бути збільшена до 400 осіб, заявив сьогодні Трюдо.

Нагадаємо, що UNIFIER – це спільна канадсько-українська військова місія спрямована на обмін досвідом та збільшення обороноздатності України. Наразі в рамках програми на Львівщині базуються 200 канадських солдатів.

Міністерство національної оборони надасть Україні нелетальну військову техніку, включаючи бронежилети, металошукачі, теплові біноклі, лазерні далекоміри, тактичні медичні сумки та технології спостереження.

Канадські військові будуть співпрацювати з Україною у сфері розвідки та кібербезпеки.

Фінансова допомога Україні від Канади

Федеральний уряд оцінив вартість свого пакету допомоги, включаючи продовження місії, у 340 мільйонів доларів. Крім того, уряд запропонував Україні ще 50 мільйонів доларів гуманітарної допомоги, а також пообіцяв посилити дипломатичну присутність Канади в країні.

Канада надає до 50 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні та підтримку в розвитку. Звичайно, це на додачу до кредиту в 120 млн. доларів, про який ми оголосили минулого тижня. Канада залишається непохитним другом України і продовжить тісно співпрацювати з українським урядом і партнерами в регіоні, - запевнив Трюдо.

Прем’єр-міністр сьогодні відстоював рішення свого уряду не надсилати Україні летальну зброю — те, що вже зробили інші союзники.

Рішення цієї напруженості має бути дипломатичним, - сказав Трюдо. Навчальна місія "це найкращий вид допомоги від Канади", - додав він.

США, Великобританія, Естонія, Латвія та Литва нещодавно відправили в Україну ракети та іншу зброю американського виробництва.

Канадський уряд зазнав тиску з боку опозиційних консерваторів, ті вимагали аби Канада надіслала Україні зброю та знову почала ділитися супутниковими знімками – те, що зробив уряд колишнього прем’єр-міністра Стефана Харпера після окупації Криму Росією у 2014 році. Програма не була поновлена ліберальним урядом протягом свого першого терміну.

Міністерка оборони Ананд сказала, що питання обміну супутниковими даними «досі обговорюється».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?