Канада знову наклала санкції проти турбін для "Північного потоку"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канада знову наклала санкції проти турбін для "Північного потоку"

Канада знову наклала санкції проти турбін для "Північного потоку"
Джерело:  online.ua

Канада повернула санкції проти турбін для "Північного потоку", оскільки газопровід більше не працює після вибухів і скасування санкцій більше не служить своїй цілі.

Джерело: заява  очільниці МЗС Канади Мелані Жолі

На турбіну "Північного потоку" повернули санкції

У спільній заяві міністрів закордонних справ Канади Мелані Жолі та міністра природних ресурсів Джонатана Вілкінсона йдеться про те, що турбіна, яку ремонтують в Монреалі й підпадає під санкції Канади проти РФ, потрібна для забезпечення роботи газопроводу на повну потужність.

З цієї причини уряд Канади у липні оголосив про введення тимчасового виключення для цієї турбіни для повернення відремонтованої турбіни в Німеччину. Це рішення було прийнято після контактів з Україною і європейськими союзниками.

Це рішення дозволило уникнути шантажу з боку РФ, оскільки її позбавили формального приводу припиняти експорт газу в Європу.

Незважаючи на це, Путін не збільшив експорт через "Північний потік" до нормального рівня, а у вересні сталися вибухи на "Північному потоці".

Наразі він не працює, а РФ не визначила навіть термінів, коли він знову може запрацювати, наголосили міністри.

Уряд Канади ухвалив рішення відкликати тимчасовий дозвіл, виданий з метою дозволити повернути до Німеччини турбіни, які перебували на ремонті в Монреалі, - йдеться в заяві.

Міністри зазначають, що Канада ухвалила таке рішення, бо обставини, пов’язані з виключенням із санкцій, змінилися, і більше не служать своїй цілі.

Таке рішення було прийнято після чергової тісної взаємодії з українськими, німецькими та іншими європейськими союзниками, — йдеться у заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?